10-03-08

Jeff Haley overleden 1966-2008

healeyNorman Jeffrey (Jeff) Healey

geboren te Toronto, 25 maart 1966 en  aldaar overleden op 2 maart 2008. Hij was een Canadese blues- en jazzgitarist en -zanger. De blinde muzikant kreeg met zijn Jeff Healey Band aan het einde van de jaren tachtig internationale faam met het debuutalbum See The Light.

Healey werd op éénjarige leeftijd blind door een retinoblastoom; een tumor in het oog. Zijn ogen moesten geamputeerd worden. Dit weerhield hem er niet van om gitaar te leren spelen. Hij viel daarbij op door een unieke speelstijl: hij speelde meestal zittend op een stoel met zijn gitaar plat op de schoot.

Op zijn zeventiende formeerde hij de band Blue Direction. Later ging hij optreden met twee bevriende muzikanten. Een rolletje in de film Road House druk grijs
met
Patrick Swayze gaf hem bekendheid en platenmaatschappij
Arista Records gaf hem de kans een album uit te brengen: See The Light. Het trio maakte onder de naam Jeff Healey Band een internationale tournee en trad onder andere op op Pinkpop en Torhout-Werchter.

Healey had in Toronto zijn eigen kroeg, Healey's, waar hij elke donderdag optrad met een rock-georiënteerde band en elke zaterdag met zijn jazzgroep Jeff Healey's Jazz Wizards. Later opende hij een grotere club genaamd Jeff Healey's Roadhouse. Ook presenteerde hij een radioshow voor CBC en voor een lokaal station uit Toronto, waarin hij vooral aandacht aan jazzmuziek schonk. Hij stond aan de wieg van de carrières van verschillende artiesten, onder wie Amanda Marshall.

In 2005 kreeg hij opnieuw kanker, dit keer aan zijn benen. In 2007 werden er tumoren uit zijn longen verwijderd. Ondanks bestraling en chemotherapie overleed Jeff Healey in maart 2008 op 41-jarige leeftijd.

05:15 Gepost door Hexana in Artisten Bio Engels | Permalink | Commentaren (1) | Tags: biographie, blues, canadees, gitaar |  Facebook |

21-02-08

Frankie Avalon 1940

FrankieAvalon2Frankie Avalon (Francis Thomas Avalloneis) geboren op 18 september 1940, in Philadelphia ,USA.Hij is niet alleen zanger maar ook acteur . Hij  begon al op twaalfjarige leeftijd met zijn televisie-optredens, in eerste instantie omdat hij goed trompet speelde.Zeven jaar later, in de vijftiger jaren, was hij een tieneridool voor vele jonge dames. Zijn beroemdste lied was Venus, dat werd uitgebracht op het label Chancellor. In de zestiger jaren werd hij bekend door zijn rollen in verschillende strandfilms, waarin hij samen met Annette Funicello de hoofdrol speelde.ze speelde oner andere samen in films  Beach Party (1963), Muscle Beach Party (1964), Bikini Beach (1964) en How to Stuff a Wild Bikini (1965).

In 1986 maakten Avalon en Funicello opnieuw een film, Back to the Beach.

Aan het eind van de 80er jaren brachten Annette en Frankie een kerst-single uit, en verscheen er een laatste strandfilm, Back to the Beach.

In 1992 liet ze  weten dat Annette sinds 1987 tegen de gevolgen van multiple sclerose vocht, en dat ze een heeft een fonds opgerichthadden , The Annette Funicello Research Fund for Neurological Diseases, om onderzoek en ondersteuning te bevorderen.

website Frankie

website

05:00 Gepost door Hexana in Artisten Bio Engels | Permalink | Commentaren (0) | Tags: biographie, oldies, jeugdidolen |  Facebook |

20-02-08

The Platters groep uit 1953

 platters1 greatesthits
The Platters was een succesvolle rhythm-and-bluesband bestaande uit 5 leden.Tony Williams,David Lynch, Paul Robi, Alex Hodge, en Zola Taylor.

De groep werd opgericht door  Herb Reed in 1953 .The Platters hadden grote hits in hun thuisland de Verenigde Staten en in het buitenland. Hun grootste hit was "The great pretender". In de beginjaren van de groep bestond deze alleen uit mannen. Een aantal jaren later werd de donkere Zola Taylor de nieuwe zangeres. Zij was een van de eerste zangeressen in een rhythm-and-bluesband in de jaren 50.

The Platters.com in het engels

Volledige Biography in het engels

05:00 Gepost door Hexana in Artisten Bio Engels | Permalink | Commentaren (0) | Tags: biography, oldies, love song, blues |  Facebook |

10-02-08

Petula Clark 1932

petula clarkPetula Clark  Ze werd geboren op15 november 1932 in Ewell, Surrey ,Engeland.Haar vader was Engels en haar moeder kwam van Wales. Ze is niet alleen een zangeres maar ook actrice en componist, meest bekend voor haar populaire internationale hits uit de jaren 60. Met zo ongeveer 70 miljoen verkochte platen wereldwijd is ze de meest succesvolle Britse zangeres in de geschiedenis. Ze heeft ook de langste carrière in de hitparade, namelijk 51 jaar van "The Little Shoemaker" die in 1954 in de top 20 van het Verenigd Koninkrijk kwam tot haar CD L'essentiel - 20 Succès Inoubliables, die in 2005 in België in de albumhitparade kwam. Ze maakte haar radiodebuut in oktober 1942 toen ze met haar vader op een uitzending van de BBC was om een bericht te sturen naar een oom die overzees gestationeerd was. De producer vroeg iemand om iets te zingen en Petula gaf zich op, het publiek in de studio was enthousiast en Petula maakte vervolgens zo’n 500 optredens in programma’s die gemaakt waren om de oorlogstroepen te entertainen. Clark toerde door het land met andere kinderster Julie Andrews en werd bekend als de Britse Shirley Temple en werd een mascotte voor zowel het Britse als het Amerikaanse leger.

Toen ze in 1944 optrad in de Royal Albert Hall werd ze ontdekt door filmregisseur Maurice Elvey die haar vroeg om weeskind te spelen in zijn oorlogsdrama Medal for the General. Er volgden nog verschillende films. Hoewel ze meestal in B-films speelde had ze toch de kans om samen te werken met Anthony Newley in Vice Versa (geregisseerd door Peter Ustinov) en Alec Guiness in The Card, die door velen als een klassieker beschouwd wordt.

In 1946 ging haar televisiecarrière van start op de BBC met de show Cabaret Cartoons. Hierna kreeg ze haar eigen namiddagserie die gewoon Petula Clark heette. In 1949 volgde nog Pet’s Parlour. In latere jaren toen ze al een gevierde zangeres was kreeg ze ook nog de series This is Petula Clark (1966) en The Sound of Petula (1972-74).

In de jaren 50 begon ze liedjes op te nemen en uit te brengen en scoorde in 1954 haar eerste hit in het Verenigd Koninkrijk. In de Verenigde Staten bracht ze in 1951 haar eerste lied uit (Tell Me Truly), maar het duurde dertien jaar vooraleer het Amerikaanse platenkopende publiek haar zou ontdekken.

 

Internationale faam

Petula werd in 1958 uitgenodigd om te zingen in het befaamde Olympia te Parijs. Daar ontmoette ze Claude Wolff, waar ze zich onmiddellijk tot aangetrokken voelde, en toen hij haar vroeg of ze bij platenmaatschappij Vogue Records wou tekenen ging ze onmiddellijk akkoord. Haar eerste Franse opnames waren grote successen en in 1960 ging ze op tournee door Frankrijk en België met de Franse ster Sacha Distel, die een goede vriend van haar bleef tot zijn dood in 2004. Petula veroverde het hele continent door liedjes in het Duits, Frans, Italiaans en Spaans te zingen.

In juni 1961 trouwde ze met Claude, eerst voor de wet in Parijs en daarna voor de kerk in Engeland. Ze besloot naar Frankrijk te verhuizen waar ze al snel twee dochters kreeg, Barbara Michelle en Katherine Natalie, en later nog een zoon Patrick die in 1972 geboren werd.

Terwijl ze zich focuste op een nieuwe carrière in Frankrijk bleef ze ook hits hebben in haar thuisland. Het lied Sailor werd haar eerste nummer één hit in 1961, datzelfde jaar had ze nog hits daar met "Romeo" en "My Friend the Sea". Het volgende jaar had ze in Frankrijk dikke hits met "Ya Ya Twist" (een cover van een lied van Lee Dorsey) en "Chariot" (originele versie van "I will follow him"). De Duitse en Italiaanse versies van haar hits sloegen ook aan. Ze coverde ook enkele liedjes van Serge Gainsbourg en ook deze liedjes verkochten als zoete broodjes.

In 1963 en 1964 stortte haar carrière in. Componist Tony Hatch van Pye Records vloog naar Parijs met nieuwe materiaal maar Petula vond geen enkel lied goed. Wanhopig speelde hij enkele akkoorden van een nog niet voltooid lied dat geïnspireerd werd door zijn recente reis naar New York City en dat hij wou voorleggen ana The Drifters. Nadat ze de muziek hoorde zei Clark dat als hij een even goede tekst kon schrijven als de melodie ze het lied wou opnemen als haar volgende single. Zo werd "Downtown" geboren.

 

Het "Downtown" tijdperk

Noch Clark, die in Frans Canada aan het optreden was toen het lied eerst uitgebracht werd, noch Hatch realiseerden de impact die het lied zou hebben op hun beider carrières. Downtown werd eind 1964 in vier verschillende talen uitgebracht en was een groot succes in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk (zowel Engelse als Franse versie), Nederland, Duitsland, Australië, Italië en zelfs Rhodesië, Japan en India. Tijdens een bezoek aan de Vogue kantoren in Parijs hoorde Joe Smith van Warner Brothers het lied en nam onmiddellijk de rechten op zich voor de distributie in de Verenigde Staten. Het lied haalde de nummer één plaats in januari 1965 en ging uiteindelijk drie miljoen keer over de toonbank in Amerika. Het was de eerste van vijftien opeenvolgende Top 41 hits die Clark in de VS scoorde waaronder: I Know a Place, My Love, This is my Song en Don’t sleep in the Subway. Ze won twee Grammy Awards, "beste rock & roll lied" voor Downtown en "beste vocale prestatie" voor "I know a place". In 2003 werd Downtown verkozen tot de Grammy Hall of Fame.

Door het succes kwam ze ook geregeld op televisie in shows bij Ed Sullivan en Dean Martin.

In 1968 vroeg omroep NBC haar als gastvrouw in een special over haar. Petula schreef televisiegeschiedenis. Terwijl ze het zelfgeschreven anti-oorlogslied "On the Path of Glory" zong samen met Harry Belafonte raakte ze hem onschuldig aan op zijn arm, tot groot ongenoegen van een verantwoordelijke van Chrysler. Hij was de sponsor van de show en vreesde dat de aanraking de kijkers uit het Zuiden beledigd zouden zijn, in die tijd waren raciale conflicten nog steeds een heet hangijzer in de VS. Toen hij erop stond dat er een nieuwe opname gemaakt werd waarin Clark en Belafonte ver genoeg van elkaar afstonden weigerde zij en haar man, die producer was, en zo werd de show met de aanraking erbij uitgezonden op 8 april 1968. Er waren veel kijkcijfers en er kwam kritiek. Het was de eerste keer dat een man en een vrouw van verschillende rassen vriendelijk lichaamscontact uitwisselden op de Amerikaanse televisie.

Ze nam nog twee specials op, waarvan ééntje moest dienen als pilootaflevering voor een wekelijkse serie die de zender ABC wilde uitzenden maar dat aanbod sloeg ze uiteindelijk af omdat haar kinderen niet graag in Los Angeles woonden.

Eind jaren zestig speelde ze opnieuw in films mee, twee musicals: Finians Rainbow uit 1968 waarin ze met Fred Astaire speelde en waarvoor ze genomineerd werd bij de Golden Globes en Goodbye Mr. Chips uit 1969 samen met Peter O'Toole. Na dit ging haar carrière bergaf in Amerika, alhoewel ze nog nummers opnam en op televisie verscheen.

 

Downtown" tijdperk

In 1954 speelde Clark al mee in de theaterproductie The Constant Nymph maar het duurde tot 1981 vooraleer ze terugkeerde naar het theater toen ze de rol van Maria von Trapp op zich nam in de musical The Sound of Music. De musical was een immens succes en Clark werd door de echte Maria von Trapp bestempeld als de beste Maria ooit, de oorspronkelijke zes maanden werden uitgebreid naar dertien maanden om aan de grote vraag te kunnen voldoen.

Haar carrière is nog niet voorbij. In 1998 en 2002 maakte ze een grote tournee doorheen het Verenigd Koninkrijk. In 2000 presenteerde ze in Montréal een one-woman show die ze zelf geschreven had en die goed onthaald werd. Ze maakte nog tournees en er werd ook een DVD uitgebracht van een concert in de Olympia van Parijs uit 2003.

In 1998 werd Clark geridderd door Koningin Elizabeth II in de Orde van het Britse Rijk.

Haar Hits en de films waar ze in mee speelde vind je hier

 • Official Website
 • UK Website
 • 07-02-08

  Shakira 1977

  shakiraShakira Isabel Mebarak Ripoll is geboren in Barranquilla -Colombia op 2 februari 1977  Na de sterrenstatus in Latijns-Amerika te hebben bereikt, breekt ze wereldwijd door in 2002 met het nummer Whenever wherever. Met haar stichting Pies Descalzos komt ze op voor straatkinderen in Colombia. Tevens is Shakira goodwill-ambassadeur voor Unicef.

  Op jonge leeftijd is ze te zien in een populaire Colombiaanse soapserie, waarna ze ook de kans krijgt een album op te nemen.

  Shakira heeft een Libanese vader en een Colombiaanse moeder. Deze mix van Latijns-Amerikaans en Oriëntaals is zowel terug te vinden in haar muziek als in haar blik op de wereld om haar heen. Zo riep Shakira in juli 2006 Israël op om vrede te sluiten met Libanon.

  Shakira staat bekend om haar intelligentie, haar IQ bedraagt 140. Ze spreekt verscheidene talen. Ze spreekt inmiddels al Spaans, Engels, Portugees en half Italiaans. In het Nederlandse tv-programma Jensen! grapte ze dat ze na Italiaans ook Nederlands wilde leren spreken.

  In 2000 ontmoette ze Antonio de la Rúa, de zoon van de toenmalige Argentijnse president. Deze omstreden verhouding werd en wordt nog steeds breed uitgemeten in de Zuid-Amerikaanse media. In maart 2001 deed hij haar een aanzoek, dat ze accepteerde. "Ik ben niet het soort vrouw dat elke dag de kleren van haar man wast. Ik hoop dat dit niet klinkt als een feministische voortrekster die dit soort dingen roept. Ik probeer alleen maar eerlijk te zijn over de dingen die ik schrijf".

  Shakira over haar muziek: "Ik houd ervan om verschillende stijlen te mixen, als in een cocktail. Ik ben geboren en opgevoed in Colombia, maar ik luisterde naar muziek van bands als Led Zeppelin, the Cure, the Police, the Beatles en Nirvana. Ik hield van die rock, maar tegelijkertijd, omdat mijn vader van honderd procent zuivere Libanese afkomst is, ben ik verliefd geraakt op Arabische muziek en geluiden. Ergens ben ik een mix van al deze stromingen en mijn muziek is een mix van elementen die soms ter plekke ontstaat."

  Shakira en buikdansen: Shakira was 4 jaar oud toen ze met buikdansen begon. Daarna is ze nooit meer gestopt. Maar dat kan volgens Shakira zelf ook niet. Want zo vertelde ze in een interview: "Buikdansen zit in m'n genen, zodra ik een trommel hoor, begin ik vanzelf te dansen." Voor Shakira is buikdansen een belangrijk deel van haar leven geworden. Daarnaast is buikdansen ook haar handelsmerk geworden. Toch heeft Shakira soms spijt van het feit dat ze ooit met buikdansen begonnen is. Zo vertelde de zangeres dat ze gek wordt van de mensen die denken dat ze buikdanst om sexy te zijn. Daarbij vertelt ze dat buikdansen gewoon een manier is om zichzelf uit te drukken.

  Shakira wordt gezien als een van de beste vrouwelijke tekstschrijvers van Latijns-Amerika. "Ik probeer niet om alleen maar mijzelf tentoon te stellen, maar er zijn ontzettend veel vrouwen die zich aan mij spiegelen", volgens Shakira over haar nummers.

  Op haar 13e had ze haar eerste platencontract bij Sony music. Haar eerste single was Magia, het ging over haar eerste vriendje Oscar. Shakira maakte op jonge leeftijd al twee cd's Magia (magie) en Peligro (gevaar) maar deze waren niet zo succesvol als gehoopt. Totdat ze in 1996 het album Pies descalzos (blote voeten) uitbracht. Deze ging ruim vier miljoen keer over de toonbank en zorgde ervoor dat ze in geheel Latijns-Amerika doorbrak. In 1997 volgde een remix-cd en in 1998 brak ze ook door in de V.S., Centraal-Amerika en Mexico met het album ¿Dónde Están Los Ladrones? (Waar zijn de dieven?), geproduceerd door Shakira en Emilio Estefan - de echtgenoot en producer van Gloria Estefan. Dit album is geïnspireerd op gestolen teksten van Shakira. Toen ze voor dat album ook een Grammy Award en twee Latin Grammy Awards kreeg, was ze uitgegroeid tot een superster. Dit leidde onder meer tot een eigen aflevering van "MTV Unplugged". Deze verscheen op cd en video/dvd. Om echter in Amerika en de rest van de wereld écht door te kunnen breken wist Shakira dat ze Engels moest leren spreken en ging voor een half jaar naar Engeland om Engels te leren.

  In 2001 bracht ze haar eerste Engelstalige album Laundry Service uit. Met dit album brak Shakira wereldwijd door. De nummers Whenever wherever, Underneath your clothes en Objection (Tango) werden wereldhits. Het idee om een Engels album te maken ontstond toen Shakira samenwerkte met Gloria en Emilio Estefan. Gloria bracht het proces op gang toen ze het nummer Ojos así, afkomstig van ¿Dónde Están Los Ladrones? vertaalde. Voor het album Laundry Service vertaalde Gloria Shakira's Suerte in Whenever wherever.

  In juni 2005 bracht Shakira een geheel Spaanstalig album op de wereldmarkt, Fijación Oral vol. 1. Zij is een van de weinige Spaanstalige artiesten die hiermee succes hebben gehad. De single La Tortura, waarop ze samenwerkt met de Spaanse zanger Alejandro Sanz, wordt een wereldhit.

  Op dit Spaanstalig album volgde op 29 november 2005 het Engelstalige Oral Fixation vol. 2, met daarop onder andere de hit Don't Bother. Twee van de nummers van Fijación Oral verschijnen in een Engelse versie op Oral Fixation.

  Voorafgaand aan de finale van het Wereldkampioenschap voetbal 2006 op 9 juli 2006, brengt Shakira Hips Don't Lie (Bamboo Version) ten gehore - een samenwerking met ex-Fugees-lid Wyclef Jean. In 2006 werd dit nummer een grote hit; er zijn meer dan 3,3 miljoen exemplaren van verkocht. Er verschijnt een nieuwe versie van Oral Fixation waaraan Hips Don't Lie is toegevoegd.

  Begin 2007 kwam Shakira samen met Beyoncé met een single: Beautiful Liar. In april bereikte dit de nummer 1-positie in Nederland.

  Shakira heeft een stijl ontwikkeld die Latijns-Amerikaanse stijlen, zoals tango en salsa, combineert met rock, pop en andere stromingen, waaronder Arabische muziek. Buikdansen is namelijk een kenmerkend onderdeel voor Shakira's optreden. Op het album Fijación Oral (2005) laat Shakira een jaren '80 geluid horen en is ook de invloed van reggaeton en dancehall merkbaar. Ook liet ze zich inspireren door bossanova en Frank Sinatra.

  Officiële site

  Wikipedia

   

  12:00 Gepost door Hexana in Artisten Bio Engels | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bio, zangeres, engels |  Facebook |

  06-02-08

  Bonnie Tyler 1951

  bonnie tylerBonnie Tyler, werd geboren als  Gaynor Hopkins in Skewen, Wales, Engeland op 8 juni 1951 is een Welsh' zangeres.Ze komt uit een gezin van 6 kinderen, haar vader was een mijnwerker, haar moeder, een operafan, deelde haar passie voor muziek met haar kinderen. Na in verschillende bands gezeten te hebben en verschillende artiestennamen kwam ze uiteindelijk uit bij Bonnie Tyler.In 1975 nam ze haar eerste liedje op bij een platenmaatschappij, My my honeycomb, de single werd geen succes. Haar tweede single Lost in France toonde meteen haar vocale kwaliteiten en ze haalde er de top 10 mee, later werd het zelfs een Europese hit.

  Haar eerste album in 1977 had een bescheiden succes, maar toch goed genoeg om door Europa te touren. Net voor het album werd uitgebracht moest ze een knobbeltje op haar stembanden laten wegnemen. Tegen doktersadvies in sprak ze voor ze genezen was, hierdoor kreeg ze een schor geluid in haar keel, ze dacht dat haar zangcarrière over was maar niets was minder waar. Haar volgende single It's a Heartache waar ze met schorre stem zong haalde de top 5 in Engeland, Europa en de Verenigde Staten, waardoor ze daar voor het eerst kon gaan touren.

  In 1979 won ze het World Popular Song Festival in Tokio met het lied Sitting on the Edge of the Ocean. Toch bleef groot succes uit na deze overwinning.

  In 1982 tekende ze een platencontract bij CBS Records en bracht ze het album Faster Than the Speed of Night uit met daarop het lied Total Eclipse of the Heart. Producer van dit album was Jim Steinman, die eerder succes had met Meat Loaf's 'Bat out of Hell'. Zijn combinatie van hardrock en theatrale arrangementen zorgde voor een internationaal succes. In veel landen kwam de single op 1, ook het album schoot in Engeland meteen naar de eerste plaats. Ze was de eerste vrouwelijke artieste die daarin slaagde. Ze won ook twee Grammy's.

  Twee jaar later had ze opnieuw een groot succes, dit keer met Holding Out for a Hero. In 1991 nam ze het album Bitterblue op dat vierdubbelplatina werd in Noorwegen, platina in Oostenrijk en goud in o.a. Duitsland, Zweden en Zwitserland.

  Samen met de Franse zangeres Kareen Antonn nam ze Si Demain... (Turn Around) op (de Franse versie van Total Eclipse of the Heart). Hiermee had ze een nummer 1 hit in België, Frankrijk en Polen.

 • Bonnie Tyler Officiële Website
 • Bonnie Tyler Swedish/English Site
 • Bonnie Tyler Lyrics
 • Bonnie Tyler Concert Pictures
 • Wikipedia
 • 12:00 Gepost door Hexana in Artisten Bio Engels | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bio, engelse zangeres |  Facebook |

  05-02-08

  Jonny Cash 1932-2003

  johny cashJohn R. Cash was geboren in Kingsland, Arkansas op 26 februari 1932 en is overleden in  Nashville, Tennessee op 12 september 2003) was een Amerikaanse countryzanger, gitarist en singer-songwriter. Hij werd bekend als de man in het zwart (The man in black). Hij viel op door zijn kenmerkende diepe baritonstem en zijn slaggitaar.Hij was van 1954 tot 1966 getrouwd met Vivian Liberto, en vanaf 1968 met June Carter, die op 15 mei 2003 overleed.

  Johnny Cash overleed op 71-jarige leeftijd in zijn woning in Hendersonville, vlakbij Nashville vanwege ademhalingsstoornissen, veroorzaakt door zijn suikerziekte.

  Op 12-jarige leeftijd schreef Cash zijn eerste liedjes, geïnspireerd door de countrymuziek die hij hoorde op de radio. Door een slopend toerschema van 300 shows per jaar, brak Cash en raakte hij verslaafd aan amfetamine. In 1963 hielp June Carter, toen nog de vrouw van één van zijn drinkvrienden, hem er weer bovenop, door mee te schrijven aan één van zijn bekendste nummers, Ring of Fire. In 1966 scheidde hij van Liberto en vertrok naar Nashville. In de lente van 1968 trouwde hij met June Carter. Vanaf de jaren zestig nam hij met haar enkele nummers op, waaronder Long legged guitar pickin' man en Jackson. Zij is de enige vrouw waar hij ooit duetten mee heeft gezongen.

  Gedurende de jaren '70 maakten hij en zijn vrouw zich sterk voor de rechten van Indianen en gevangenen. In 1975 verscheen zijn autobiografie Man in Black. In 1980 werd Cash als jongste artiest ooit bijgezet in de Rock and Roll Hall of Fame. Samen met Waylon Jennings,
  Wikipedia

  Johnny Cash

  11:30 Gepost door Hexana in Artisten Bio Engels | Permalink | Commentaren (0) | Tags: country, bio, zangers |  Facebook |