21-02-08

Frankie Avalon 1940

FrankieAvalon2Frankie Avalon (Francis Thomas Avalloneis) geboren op 18 september 1940, in Philadelphia ,USA.Hij is niet alleen zanger maar ook acteur . Hij  begon al op twaalfjarige leeftijd met zijn televisie-optredens, in eerste instantie omdat hij goed trompet speelde.Zeven jaar later, in de vijftiger jaren, was hij een tieneridool voor vele jonge dames. Zijn beroemdste lied was Venus, dat werd uitgebracht op het label Chancellor. In de zestiger jaren werd hij bekend door zijn rollen in verschillende strandfilms, waarin hij samen met Annette Funicello de hoofdrol speelde.ze speelde oner andere samen in films  Beach Party (1963), Muscle Beach Party (1964), Bikini Beach (1964) en How to Stuff a Wild Bikini (1965).

In 1986 maakten Avalon en Funicello opnieuw een film, Back to the Beach.

Aan het eind van de 80er jaren brachten Annette en Frankie een kerst-single uit, en verscheen er een laatste strandfilm, Back to the Beach.

In 1992 liet ze  weten dat Annette sinds 1987 tegen de gevolgen van multiple sclerose vocht, en dat ze een heeft een fonds opgerichthadden , The Annette Funicello Research Fund for Neurological Diseases, om onderzoek en ondersteuning te bevorderen.

website Frankie

website

05:00 Gepost door Hexana in Artisten Bio Engels | Permalink | Commentaren (0) | Tags: biographie, oldies, jeugdidolen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.