16-02-08

Adamo 1943

adamoSalvatore ridder Adamo, artiestennaam Adamo geboren te Comiso , Sicilië op1 november 1943) is een Belgisch-Italiaans zanger. Hij zingt voornamelijk in het Frans, maar ook in het Nederlands, Engels, Italiaans, Turks, Japans en Duits. Hij verkocht wereldwijd meer dan 100 miljoen albums.

Toen Adamo 4 jaar oud was verhuisde hij met zijn familie naar het Belgische Bergen, waar zijn vader in de mijnen ging werken. Adamo leerde Frans. Gedurende zijn schooljaren zong hij in het kerkkoor en leerde hij gitaar spelen. In 1962 bracht hij zijn eerste plaat uit, nadat hij daarvoor in Frankrijk een muziekwedstrijd had gewonnen. Tot 1966 droeg een vierde deel van alle schlagerplaten die in Frankrijk verkocht werden zijn naam. Een jaar later toerde hij ook door Duitsland.

In mei 1984 kreeg hij een lichte hartaanval.In 2001 werd hij geridderd door Koning Albert II.In 2002 kreeg hij het ereburgerschap van de stad Bergen.

Na een jaar pauze te hebben genomen zijn in mei 2005 zijn eerste concerten in België en Frankrijk gepland. Onlangs ontving de ridder een verzoek van Prins Filip om voor Mathilde, de Hertogin van Brabant, ook een lied te componeren. Eerder bezong Adamo al Paola, als Prinses van Luik.

 • Officiële website
 • site ADAMO Italy
 • Commentaren

  Hexana Ik kom u een goede avond wensen , en zeker ook een goed weekend , jammer dat het s'avond koud is.
  de groetjes van gentiel

  Gepost door: gentiel | 16-02-08

  petit prince salvatore adamo,volg ik nu al zo'n 35 jaar of meer,en hij is nu nog veel beter dan vroeger,veel rijpere teksten,ik was in montreal canada waar hij me sprak met zijn vrouw nicole,een echt grote mijnheer,en altijs vriendelijk

  Gepost door: maurice | 04-07-10

  De commentaren zijn gesloten.