27-01-08

Timi Yuro 1941-2004

timi yuroZij werd geboren als Rosemary Yuro op 4 augustus 1941 in Chicago en overleed in  Las Vegas op 30 maart 2004 .Zij was een Amerikaansezangeres.De familie Aurro groeide op in Los Angeles, waar Rosemary als tiener optrad in het restaurant van de familie. Dit nadat haar moeder had ontdekt dat haar dochter als zangeres optrad in nachtclubs.In 1952 verhuisde ze naar Los Angeles. Hier nam zij in 1959 haar eerste plaat op voor Liberty Records. Ze had in 1961 een grote hit met Hurt, haar debuutsingle. Later verklaarde Timi Yuro het nummer met zoveel gevoel te hebben kunnen zingen, omdat zij korte tijd daarvoor haar vriend, en tevens gitarist in haar band, in bed had betrapt.
Daarna had ze in de jaren '60 en '70 nog een aantal hits waaronder I Apologize, maar het succes van Hurt dat later opnieuw een hit werd, heeft ze nooit meer geëvenaard. .
Aanvankelijk werkte Timi Yuro met producer Clyde Otis. Toen Otis in 1962 Liberty werd Phil Spector korte tijd haar nieuwe producer. Met Spector nam Yuro "What's a Matter baby" op, maar tijd voor meer opnamen was er niet, want Phil Spector was in die dagen een veelgevraagd producer.
In 1964 tekende Timi Yuro een contract met Mercury Records. Voor deze maatschappij nam Yoro enkele goede albums op, maar deze waren echter niet succesvol. In 1968 kwam ze weer bij Liberty onder contract en nam twee singles op in Engeland: "Something bad on my mind" en "Interlude".
In 1969 trad Timi Yuro in het huwelijk met Robert Selnick en verliet de muziekwereld om haar kinderen te zien en op te voeden. Later in de jaren zeventig probeerde ze het nog een keer, maar het succes van "Hurt" kon Yuro niet meer benaderen. In 1980 werd keelkanker geconstateerd. Toen zij weer genezen was ging ze weer op tournee en nam twee albums op, die speciaal gericht waren op de Nederlandse markt.
In 1984 keerde de kanker terug en moest zij al haar energie wijden aan de bestrijding van deze verschrikkelijke ziekte.
Vanwege een hersentumor overleed Timi Yuro op 62-jarige leeftijd in haar slaap in haar woning in Las Vegas
Ze liet haar man Robert en haar dochter Isabelle achter. Volgens haar wens werd haar as uitgestrooid over het graf van haar ouders in Cicero (Illinois).
Timi Yuro overleed in maart 2004 op 63-jarige leeftijd aan kanker

Wikipedia

Timi Yuro fan site

De commentaren zijn gesloten.