19-01-08

Anastacia 1973

 anastacia

Anastacia Lyn Newkirk New York, 17 september 1973 is een Amerikaanse zangeres. Naar haar eigen mening zingt ze sprock: een mix van soul, pop en rock.Sinds haar jeugd heeft Anastacia een darmziekte (de ziekte van Crohn).

Anastacia komt uit een muzikale familie. Haar vader was zanger in het nachtclubcircuit, haar moeder is actrice. De zangeres werkte - voor haar doorbraak - in muziektheaters en deed mee aan producties op Broadway. Daarnaast volgde zij een studie in Manhattan, New York, de stad waar ze samen met haar moeder heen was verhuisd nadat haar ouders gescheiden waren.

Toen in 2003 bij haar borstkanker werd vastgesteld, richtte ze (na haar herstel) een fonds op, ten behoeve van jonge vrouwen met borstkanker.

Anastacia heeft een bekend imago als brildraagster. Ze was eveneens een pionieer in het uitdragen van de brillenmode. Anastacia brak door in de tijd dat de moderne brillenmode zijn opmars deed en de bril promoveerde tot sexy mode-object. Anastacia werd een rolmodel van een groeiend aantal vrouwen die een hippe bril verkozen boven lenzen.

Op 21 april 2007 trouwde Anastacia met haar bodyguard Wayne Newton. De ceremonie vond plaats in Huatulco, te Mexico. Haar jurk was ontworpen met als thema '1940 - het oude Hollywood'. De zangeres ontwierp de jurk samen met Jenny Packham. Als nummer voor hun openingsdans kozen ze voor For You van Kenny Lattimore.

Meer lezen van haar op Wikipedia  

03:56 Gepost door Hexana in Artisten Bio Engels | Permalink | Commentaren (0) | Tags: biografie, music, zangeressen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.