10-01-08

Louis Neefs 1937-1980

louis neefsLudwig (Louis) Neefs (Gierle, 8 augustus 1937 - Lier, 25 december 1980) was een Belgisch zanger en een belangrijk voorvechter van het Vlaamse liedkleinkunst. Zijn bekendste nummers waren: "Mijn Vriend Benjamin", "Oh Oh, Ik Heb Zorgen", "Aan het strand van Oostende", "Jennifer Jennings", "Margrietje", "Martine" en "Laat Ons Een Bloem". en de Vlaamse

Neefs studeerde voor technisch tekenaar aan de Technische school in Mechelen toen zijn zangtalent werd ontdekt en hij leerde gitaarspelen. Aan het einde van de jaren 50 werd hij zanger van de groep Sun Spots, waarmee hij een aantal optredens deed, en aan talentenjachten deelnam.

Jacques Kluger en Bobbejaan Schoepen zorgden ervoor dat Neefs onder de aandacht kwam van de platenmaatschappijen, wat liedjes als Anita my love, Ach Margrietje en Ein kleines Kompliment opleverde.

Naast zanger was Neefs presentator bij de BRT en was hij samen met Rocco Granata impresario voor diverse artiesten. Hij vertegenwoordigde België Eurovisiesongfestival, in 1967 in Wenen met Oh oh ik heb zorgen en in 1969 te Madrid met Jennifer Jennings. Beide keren eindigde hij als zevende.In Vlaanderen was Neefs presentator van televisieprogramma's als Binnen en Buiten en Tienerklanken. Daarnaast was Neefs politiek actief, als gemeenteraadslid in Mechelen.

Hij verleende zijn stem in de Nederlandse versie van de Disney film De Aristokatten.

Louis Neefs en zijn vrouw Liliane kwamen op eerste Kerstdag 1980 om het leven bij een verkeersongeval. Het paar had twee zonen: Ludwig en Günther. De laatste werd ook een bekend zanger.en werd geboren op 21 september 1965 in Mechelen

Laat ons een bloem van Neefs werd in Mei 2006 verkozen tot het mooiste Nederlandstalige lied het programma Zo is er maar één op de Vlaamse zender één.Louis Neefs' feeling voor sterke nummers en zijn karakteristieke diepe, warme stem maakten hem tot één van de bekendste Vlaamse zangers ooit.Op 5 augustus 2007 werd in Gierle, zijn geboortedorp, een borstbeeld onthuld. Op 8 augustus 2007 zou Neefs zeventig geworden zijn.

 

Commentaren

Hexana Ik kom je een goede avond wensen , en ja het is hier ook al muziek , en foto's van zangersen zangeressen , dan moet u eens onderaan mijn links op spaces 2 klikken , daar staan nu al 40 zangers en zangeressen op , elk 10 X staan ze er op , en ik heb dat openbaar gezet , en uiterst rechts kan u dat verschuiven , en u klikt op die rij welke u wil zien , en die foto's zijn dan zichtbaar , een reactie dat weet ik niet of u dat daar ergens zal kunnen op zetten , of u moet een @hotmail , @msn of @live e-mail adres hebben , maar dat geeft niet u zal dat daar wel zien , en eind van de maand begin ik aan SHOWBIZZ 2008 , dit omdat ik al zeker 2000 foto's binnen heb van dit jaar , ik zal u nu eerst bij mijn links zetten.
de groetjes van gentiel

Gepost door: gentiel | 11-01-08

De commentaren zijn gesloten.