06-01-08

Lara Fabian 1970

lara fabianDe eerste vijf jaar van haar leven bracht Lara door in Sicilië. Toen ze acht jaar was - ze woonde toen al in België - kreeg ze voor Sinterklaas een piano. Haar liefde voor muziek werd aangewakkerd en Lara nam meteen ook zangles. Dankzij haar vader kon ze in de omgeving van Brussel nu en dan een klein optreden geven en participeerde ze in verschillende amateurwedstrijden.

In 1986 won Lara de wedstrijd Le Tremplin de Bruxelles waardoor ze haar eerste single kon opnemen. Het werd het nummer L’Aziza est en pleurs. Ze werd ontdekt door producer Hubert Terheggen die haar vroeg om deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival van 1988 in Dublin. Met het nummer Croire haalde ze de vierde plaats voor Luxemburg. Dit was de start van haar (internationale) carrière.

Om haar tweede single Je sais te promoten ging Lara naar de Canadese stad Québec. Samen met de pianist Rick Allison trok ze voorgoed naar Québec om daar een carrière uit de grond te stampen. Na haar eerste cd die uitkwam in 1991 ging alles heel snel en kende Lara veel succes. In 1996 werd ze officieel een Canadese burger.

In 1996 werd ze door de Walt Disney Studios uitgekozen om de stem van Esmeralda te vertolken in de film The Hunchback of Notre Dame. Algauw verscheen ze frequent in de pers en op televisie en mocht ze verschillende prijzen in ontvangst nemen.

In 2006 nam Lara Fabian voor het eerst deel aan Night of the Proms; ze kwam enkele keren als verrassingsact in Antwerpen en deed dan een tournée door Frankrijk met de Night of the Proms.

Op 20 november 2007 is Lara voor het eerst (op 37-jarige leeftijd) mama geworden van een dochter: Lou. Partner is de 49-jarige réalisateur du cinéma Gerard Pullicino.

15:05 Gepost door Hexana in Artisten Bio Frans | Permalink | Commentaren (0) | Tags: artisten biographie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.