06-01-08

Julio Iglesias 1943

julio iglesiasJulio Iglesias is op 23 september 1943 in Madrid geboren Spanje. Hij is de oudste zoon . Hij groeit op met zijn 1 jaar jongere broer Carlos. .Julio was een talentvolle sportman en speelde als doelman in het jeugd elftal van de voetbalclub Real Madrid. Hij wilde profvoetballer worden maar studeerde ook Rechten aan de Universiteit Complutense in Madrid.

Op de vooravond van zijn 20e verjaardag, terwijl hij met zijn vrienden terugkeerde vanuit Marajonda, Madrid, kreeg hij een ernstig auto ongeluk en raakte zijn onderlichaam geparalizeerd voor anderhalf jaar. De vooruitzichten, dat hij ooit nog zou kunnen lopen, waren heel slecht. De verpleger die hem verzorgde (Eladio Magdaleno) gaf hem een gitaar. Julio luisterde uren naar de radio en schreef gedichten. Het waren trieste en romantische teksten waarbij hij zich altijd afvroeg wat de missie van de mens was in het leven. Hij had nooit gedacht dat hij ooit een artiest zou zijn.

Hij begon te zingen om de gedachten van zijn vergane droom, om ooit professioneel te kunnen voetballen, te verdringen nu dat hij zich niet kon bewegen en in bed lag. Hij leerde zelf gitaar te spelen, net genoeg om zijn teksten van muziek te kunnen voorzien.

Toen hij eenmaal weer hersteld was, is hij weer verder gegaan met studeren en ging naar Londen om Engels te leren,In het weekend trad hij soms op in de nabij gelegen Air Port Pub

Julio blijft schrijven en op een dag besluit hij naar een platenmaatschappij te gaan om één van zijn nummers aan te bieden voor één van hun artiesten. Nadat de directeur van de maatschappij het nummer gehoord had, gezongen door Julio met behulp van zijn gitaar, hem vraagt waarom hij het niet overweegt zelf te zingen, antwoordde Julio: “Omdat ik geen zanger ben”. Uiteindelijk hebben ze hem over kunnen halen om zich te presenteren voor het befaamde Muziekfestival van Benidorm. Op 17 juli 1968 wint hij dit festival met zijn beroemde nummer La vida sigue igual en tekent hij een kontrakt met Columbia Records.

Op 20 januari 1971 trouwt Julio in Toledo met Isabel Preysler Arrastia .Ze krijgen drie kinderen: Maria Isabel-Julio José-Enrique Miguel.in 1978 gaan ze uit elkaar en een jaar later zijn ze gescheiden.

Op 7 september 1997 wordt Julio´s vierde kind, Miguel Alejandro, in Miami Beach (Florida) geboren. Dit is het eerste kind van zijn relatie met Nederlands fotomodel Miranda

Op 3 april 1999 werd Julio´s tweede zoon met Miranda in Miami geboren, Rodrigo genoemd, en op 1 mei 2001 hun tweeling Victoria en Cristina.

julio-iglesias-NL

16:48 Gepost door Hexana in Artisten Bio Frans | Permalink | Commentaren (2) | Tags: biografie, music, zangers |  Facebook |

Commentaren

Hello welkom in blogland......ik ben fan van Elvis groetjes Marc

Gepost door: Marc | 09-01-08

klopte niet met mijn blog........nu wel denk ik

Gepost door: Marc | 09-01-08

De commentaren zijn gesloten.